Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Έρευνα της Κίνας,καρκίνος και φυτοφαγία μέρος Ε


Ακολουθήστε το ανανεωμένο blog μας  στην νέα του διεύθυνση:


http://bodysolutions.gr/blog/


www.bodysolutions.gr

Denise Minger

Αμαρτίες τις παράλειψης
Ίσως πιο ανησυχητικό από την διαστρέβλωση των γεγονότων στην  ΄΄Μελέτη της Κίνας΄΄  είναι οι λεπτομέρειες που ο Campbell αφήνει απ 'έξω.

Γιατί ο Campbell ενοχοποιεί τις ζωικές τροφές σαν αιτία εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων (συσχέτιση +1 για το κρέας και τα ζωικά παράγωγα  και -11 για το ψάρι), ενώ παράλληλα αποφεύγει να αναφέρει ότι το αλεύρι σίτου είχε μια συσχέτιση +67 με περιστατικά καρδιακών προσβολών και εμφάνιση στεφανιαίας νόσου και η φυτική πρωτεΐνη μια συσχέτιση +25 με τα παραπάνω περιστατικά.

Μιλώντας για το στάρι,  γιατί ο Campbell δεν αναφέρει τις αστρονομικές συσχετίσεις του αλευριού από στάρι με τις παρακάτω ασθένειες: +46 με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, +54 με υπερτασική καρδιοπάθεια, +41 με εγκεφαλικά επεισόδια, με + 47με ασθένειες του αίματος και των αιμοποιητικών οργάνων, και την προαναφερθείσα + 67 με έμφραγμα του μυοκαρδίου και στεφανιαία νόσο;

Γιατί ο Campbell παραβλέπει του μοναδικούς Tuoli οι οποίοι τεκμηριωμένα στην έρευνα της Κίνας κατανάλωναν  διπλάσια ποσότητα  ζωικών πρωτεϊνών, από τον  μέσο Αμερικανό (συμπεριλαμβανομένων των δύο κιλών καζεΐνης ανά ημέρα μέσω γαλακτοκομικών  προϊόντων) χωρίς να εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά από τις ασθένειες που ο Campbell αποδίδει στα ζωικά τρόφιμα.
  
Γιατί ο Campbell επισημάνει τη σχέση μεταξύ χοληστερόλης και καρκίνου του παχέος εντέρου (+33), αλλά δεν αναφέρει την πολύ υψηλότερη σχέση μεταξύ λαχανικών της θάλασσας και του παχέος εντέρου (+76); (Για κάθε ερευνητή, αυτό και μόνο θα πρέπει να θεωρείτε ερευνητικό φάουλ  και παράλληλα να αναζητά την υποκείμενη μεταβλητή που οδηγεί στην δημιουργία παραπλανητικών συσχετίσεων. Σε αυτή την περίπτωση-συμβαίνει να είναι  η μόλυνση της σχιστοσωμίασης)

Γιατί ο Campbell αποτυγχάνει να αναφέρει ότι η πρόσληψη φυτικών πρωτεϊνών συσχετίζεται θετικά με πολλές από τις «δυτικές ασθένειες» για τις οποίες κατηγορεί τη χοληστερόλη .Συγκεκριμένα + 19 για  καρκίνο του παχέος εντέρου, +12 για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, +15 για τη λευχαιμία, +25 για έμφραγμα του μυοκαρδίου και στεφανιαίες καρδιακές παθήσεις, +12 για το διαβήτη, +1 για τον καρκίνο του μαστού, και +10 για τον καρκίνο του στομάχου;

Φυσικά, αυτές οι ερωτήσεις είναι σε μεγάλο βαθμό ρητορικές. Μόνο ένα μικρό τμήμα από την  ‘’Μελέτη της Κίνας’’ συζητά για όσα βρέθηκαν κατά τη Μελέτη της Κίνας, και ο Campbell έθεσε ως στόχο να γράψει ένα δημόσια προσβάσιμο βιβλίο. Σε καμία περίπτωση το βιβλίο αυτό δεν αποτελεί μια εξαντλητική συζήτηση για κάθε συσχέτιση που άφησε ακάλυπτη η ερευνητική του ομάδα. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Campbell παραβλέπει ή αγνοεί σημαντικά σημεία όταν διακρίνει διατροφικά θέματα στα δεδομένα από την Έρευνα της Κίνας.

Γεωργάς Γεώργιος

Δεν θα σας κρύψω την αλήθεια. Πριν τη συστηματική ενασχόληση μου με όλα αυτά, για κάποιο λόγο πίστευα και εγώ ότι τα λαχανικά είναι το σύμβολο της υγιεινής διατροφής. Η αθώα τροφή, οι φίλοι μας. Τα ζωικά προϊόντα ( ειδικά το κρέας)  τα αντιμετώπιζα πάντα με ιδιαίτερη καχυποψία. Βλέπετε  μας έχουν πει ότι, ότι είναι νόστιμο είναι και ανθυγιεινό. Φυσικά αυτός ο κανόνας ισχύει για όλες τις (τροφές) δημιουργήματα της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων.

Είναι γεγονός ότι μέσα από αυτή την στατιστική ανάλυση (της Denise Minger http://rawfoodsos.com/about/)τα επιχειρήματα των φυτοφάγων τουλάχιστον όσον αφορά τα θέματα υγείας έχουν δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα. Η μάλλον η αλήθεια πλέον βγήκε στο φώς και περιμένει τον κάθε προβληματισμένο και ενδιαφερόμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου